Tosty smarowane pastą z tuńczyka chilli

To idealne rozwiązanie na szybką, prostą przekąskę zarówno na śniadanie, jak i na wolną chwilę w przerwie w pracy.

Kremowy majonez Wielkopolski, jajka i nutka ostrego chili naszego nowego tuńczyka rozbudzi zmysły i sprawi, że polubisz poranne tosty. Spróbuj, a nie będziesz w stanie odmówić sobie takiego pysznego śniadania!

Składniki:

Tuńczyk w kawałkach w oleju z chili

185 g
5 jajek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3-4 łyżki Wielkopolskiego majonezu
do smaku: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotuj pięć jajek na twardo, po ostudzeniu obierz je ze skorupek a następnie zetrzyj na drobnych oczkach tarki jarzynowej.

Tuńczyka w kawałkach w oleju z chili Princes odcedź z zalewy i wymieszaj z rozdrobnionymi jajkami. Do całości dodaj majonez Wielkopolski i np. szczypiorek, choć dorzucić możesz wszystko to, co lubisz. Dodaj sól i pieprz do smaku.

Nasza pasta najlepiej smakuje na tostach, ale z powodzeniem podawać ją możesz na kromkach pieczywa i krakersach. Nie używaj masła, pasta ma pyszny majonez.