Tosty smarowane pastą z tuńczyka chilli
To idealne rozwiązanie na szybką, prostą przekąskę zarówno na śniadanie, jak i na wolną chwilę w przerwie w pracy.
Kremowy majonez Wielkopolski, jajka i nutka ostrego chili naszego nowego tuńczyka rozbudzi zmysły i sprawi, że polubisz poranne tosty. Spróbuj, a nie będziesz w stanie odmówić sobie takiego pysznego śniadania!
Lista zakupów:
- Tuńczyk w kawałkach w oleju z chili
- 5 jajek
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3-4 łyżki Wielkopolskiego majonezu
- do smaku: sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotuj pięć jajek na twardo, po ostudzeniu obierz je ze skorupek a następnie zetrzyj na drobnych oczkach tarki jarzynowej.
Tuńczyka w kawałkach w oleju z chili Princes odcedź z zalewy i wymieszaj z rozdrobnionymi jajkami. Do całości dodaj majonez Wielkopolski i np. szczypiorek, choć dorzucić możesz wszystko to, co lubisz. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Nasza pasta najlepiej smakuje na tostach, ale z powodzeniem podawać ją możesz na kromkach pieczywa i krakersach. Nie używaj masła, pasta ma pyszny majonez.